Ozempic via de Huisarts – Huisartsenpraktijk de Schepper – Rotterdam
Welkom

Welkom op de website van Huisartsenpraktijk de Schepper.

U vindt hier relevante informatie over onze praktijk, maar ook kunt u via het menu, doorgaan naar externe sites met (medische) informatie.

Huisartsenpraktijk de Schepper Statenweg 205 3039 HP Rotterdam

Terug naar overzicht

Ozempic via de Huisarts

Wij krijgen met grote regelmaat het verzoek van patiënten om Ozempic voor te schrijven. Ozempic (werkzame stof Semaglutide) is een middel dat door artsen voorgeschreven kan worden aan Diabetes patiënten, ter verlaging van de bloedsuiker en het verkleinen van het risico op sterfte bij Diabetes patiënten met een zeer hoog risico op hart -en vaatziekten. Een bijkomstigheid van het gebruik van de Ozempic, is dat mensen ervan kunnen afvallen.

Op de website van apotheek.nl vindt u meer informatie over de Ozempic.

Wij zijn van mening, dat de Ozempic voorgeschreven dient te worden waarvoor het middel bedoeld is: Het verlagen van de suiker bij Diabetes patiënten.

En dus niet enkel als ondersteuning om af te vallen.

Wij schrijven de Ozempic dus zelf ook niet voor en zullen alle patiënten die zich melden met het verzoek dan ook adviseren zich aan te melden voor een GLI-programma.

GLI (Gecombineerde Leefstijl Interventie) is een combinatie van behandelingen gericht op gezondere voeding en eetgewoonten, meer bewegen en evt. individuele psychologische behandeling om verandering van gedrag te ondersteunen.

Er zijn diverse aanbieders, welke u hier kunt vinden.

Voor meer informatie over deelname voorwaarden en kosten, kunt u kijken op de website van het RIVM: Meedoen aan de gecombineerde leefstijlinterventie | RIVM

Publicatiedatum: 10-01-2023